Erfpacht Overstapportaal
Pagina: EP18

Volledige toegankelijkheidsverklaring

De gemeente Amsterdam wil dat iedereen het Overstapportaal kan gebruiken. Komt u toch een pagina tegen die u niet kunt lezen of gebruiken? Meld het via ons contactformulier.

Toegankelijkheid Overstapportaal

Iedereen moet websites van de overheid kunnen gebruiken. Dit is wat wij doen om het Overstapportaal toegankelijk te maken en te houden voor iedereen:

  • Wij optimaliseren het Overstapportaal samen met u, de Amsterdammer.
  • We doen regelmatig gebruikersonderzoek en testen het Overstapportaal op toegankelijkheid.
  • We lossen knelpunten op.
  • Onze medewerkers houden hun kennis over toegankelijkheid op peil.

Toegankelijkheidsverklaring Overstapportaal

Het WCAG (Web Content Accessibility Guidelines) definieert richtlijnen voor het verbeteren van toegankelijkheid voor personen met een handicap. Het WCAG definieert drie toegankelijkheidsniveau's: A, AA en AAA. De content op het Overstapportaal is conform WCAG toegankelijkheidsniveau AA.

Aanvullende eisen voor een toegankelijke overheidswebsite staan in het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid. In dat besluit staat ook dat wij een toegankelijkheidsverklaring op het Overstapportaal moeten zetten. Lees hier onze volledige toegankelijkheidsverklaring.

Bekende uitzonderingen op toegankelijkheid van het Overstapportaal:
Niet alle PDF's zijn toegankelijk. Voor niet-toegankelijke PDF's wordt een alternatief in html aangeboden.

Status toegankelijkheidslabel van Erfpacht Overstapportaal . Volg de link voor de volledige toegankelijkheidsverklaring.